• UNA TOMBA PER A BORIS DAVIDOVIC

    TOMBA PER A BORIS DAVIDOV

    KIS DANILO ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103115 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    «Un dels més grans escriptors de la segona meitat del segle XX» (Susan Sontag)«Una tomba per a Boris Davidovic» mostra fins a quin punt es pot tergiversar el sentit de la història, com els governants creen i destrueixen els herois populars, com aniquilen vides i idees que els són contràries. Amb una...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc avui
    13,70 €
  • Descripció

    • Encuadernació : MobilPocket
    • ISBN / EAN : 120288
    • Data d'edició : 01/09/2003
    • Any d'edició : 2003
    • Idioma : Catalán
    • Autors : KIS DANILO
    • Ilustradors : /
    • Número de pàgines : 152
    • Col·lecció : NARRATIVES
    «Un dels més grans escriptors de la segona meitat del segle XX» (Susan Sontag)

    «Una tomba per a Boris Davidovic» mostra fins a quin punt es pot tergiversar el sentit de la història, com els governants creen i destrueixen els herois populars, com aniquilen vides i idees que els són contràries. Amb una prosa bellíssima Danilo Kis repassa alguns horrors del segle XX: els camps de concentració estalinistes, la guerra civil espanyola, els baixos fons. Assetjats per poderoses maquinàries ideològiques, religioses i polítiques (que desencadenen l'odi i la repressió en les seves múltiples formes), els personatges de Kis malden per afirmar la seva veritat i l'autenticitat de la seva existència. Boris Davidovic no voldrà una tomba amb què puguin manipular el seu record; preferirà llençar-se al foc. Aquest llibre va provocar una polèmica desmesurada al seu país i Kis va haver-se d'exiliar.



    Danilo Kis

    Nascut el 1935 a la província de Vojvodina (Sèrbia), es va consolidar com a escriptor amb la trilogia «Jardí, cendra» (1965), «Penes precoces» (1969) i «El rellotge de sorra» (1972). La publicació de la novel·la «Una tomba per a Boris Davidovic» (1976) va provocar la ruptura amb els cercles literaris serbis tradicionals. Per defensar-se en «L'hora de l'anatomia» (1977) Kis va recollir els arguments dels seus principis estètics. Des de 1979 va exiliar-se a París, on va morir el 1989. Durant els anys parisencs va publicar «Homo poeticus» (1983) i «L'enciclopèdia dels morts» (1984). L'obra pòstuma en prosa està recollida a «Llaüt i cicatrius» (1994), «El magatzem», «Varia» (1995) i la poesia en el volum «Cançons i danses» (1992).


Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.